Categorieën
Geen categorie

Jeep in de Delftse Poort

In april 1951 bezocht Harold Mayer Nederland. Daar maakte hij onder andere deze foto van War Department locomotief 4404 met een goederentrein. De trein kwam van het spoorwegviaduct en rijdt het station Rotterdam Delftse Poort (het huidige Centraal Station) binnen.
Harold Mayer was professor in de geografie van de University of Wisconsin-Milwaukee. Hij doceerde onder andere stadsontwikkeling en transport voor steden in de Verenigde Staten en Canada.
Zijn diaverzameling – ongeveer 50.000 stuks – is door zijn vrouw Florence Meyer geschonken aan de American Geographical Society Library en opgenomen in de bibliotheek van de Universiteit Winconsin-Milwaukee. Daar berusten ook de commerciële rechten voor het gebruik van zijn foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *